söndag 24 april 2011

Sten, sax eller påse!

Då väljer jag sten. Vi har garanterat en av Särös minsta trädgårdar, men gud vad denna lilla plätt kräver sitt. Just nu håller vi på med projekt anlägga stenparti. Vi har en liten miniplätt framför köksfönstret, där vi satte en tuija 1994. Denna har vi kapat när huset målades om och ända så har den skjutit grymt på höjden, som värsta ogräset. Nu har den kilat vidare, tillsammans med några andra buskar, till andra jaktmarker. Nu har vi lagt singel och påbörjat med stenar. Den enda växt vi sparade var järneken, fast vi behöver en partner till den. Ja, just den -  vi vet ju inte om det är mannen eller kvinnan som vi har. Hur ser man könet på en växt? Tips mottages tacksamt! Trots att vi bara röjde om kring i tre timmar, så fick vi gjort en hel del. Både grävt, krattat, planterat och skurat trappen och det räcker för dagen.Jäser nu i soffan efter maten och rabarberpajen med SIA-glass står och väntar.

I övrigt har helgen bara bjudit på mys. Torsdagens kvällen gav oss galet många skratt, då Catarina och Ingmar var här. Johanna var hemma, för Martin skulle plugga. Kvällen startades med äggtoddy.Därefter åt gubbröra med grovtbröd till förrätt, sedan lax på spenat med parmesantäcke, gott vin och rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt.



Långfredagen var verkligen årets tråkigaste och längsta dag när vi var barn. Detta kan inte våra barn förstå, men vi fick inte gå ut. Detta trots att vare sig Jeppe eller jag är religiöst fostrade. Vår långfredag tillbringade vi i våra kajaker. Vi packade ner sill-lunchen och slängde på kajakerna på biltaket och körde ner till Kyvik, Kullavik. Vi paddlade ut mot Billdal och kajkade runt. Upp på en ö och åt lunch, slappade och fixade min kajaks räddningslinor och ena roderpedalen. En grymtläcker tur, med ett helt stiltje hav. Magiskt!



Påskafton tillbringade vi dagen på Marstrand. Det var konstvandring på ön och en hel del folk hade givietvjs lockades dit av det fantastiska vädret. Det blev en dyr dag, då en speciell present inhandlades till en speciell person, som snart är klar med sin lärlingsperiod. Det ska bli spännande och se om saken faller i god jord. Vi stannade till för en given fika på Bergs konditori på kajen. Dessutom avverkade vi en lång, lång stund på Daisy design. Susanna, som äger butiken, är en gammal klasskamrat till Jeppe. Det var så längesedan vi träffade henne, så det var grymt kul att prata med henne.Det är så härligt med människor som sprider glädje och harmoni omkring sig. Kvällen avslutades hos svärföräldrarna i Örgryte med påskmiddag. Tänk att alla kan prata lika mycket, tom Maritn, Johannas pojkvän, som inte tror att han pratar =D.

Påsken ska avslutas med paddling till Vallda Sandö imorgon, bara febern och förkylningen lägger sig något. Susanne och Göran ska fixa med sin båt och vi paddlar dit och lunchar med dem. Därefter är detta lov till ända. Vad veckan i övrigt bjuder på återstår att se. Ligger i princip i fas med år sju och åttas rättningar och omdömen, men har alla sexors tema missions bedömningar som ska in i Unikum. Fast det brådskar inte. De har precis avslutat temat och nu ska vi påbörja stormaktstiden.Denna LPP:n ska jag göra klart på tisdag, var tanken. Sedan blir det rehab och träning. Eventuellt får jag avstå gymmet, pga förkylningen men ogillar skarpt. Det går så snabbt att tappa i kondition. 

Njut av den sista dagen på påsken och sommarvädret som är!//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar