söndag 13 december 2015

Lugn i juletider

Betygen är satta och kontrollerade. Helgen har börjat och slutat med arbete. Så nöjd över att jag är diciplinerad med att markera  kunskapsmatriserna i Unikum, efter alla temaområden. Alla inlämningarna är lästa, skrivit formativa omdömen och betygen inlagda. 

Mellan arbetena har helgen vigts åt mysigt umgänge. Vi har i helgerna två haft kusinmys. Vi har gjort stan och Kungsbacka. Båda helgerna sätter spår. Ryggen är mer än nöjd med allt vandrande. Tur att kryckor och smärtlindring finns. 

Det är så skönt att känna att allt är lugnt. Ingen julstress här inte. Julklappar är inhandlade och nöstan alla inslagna. I år har vi verkligen gjort det som vi har sagt i alla år, dragit ner på klapparna. Känns bra att vi köper det som vi tror att barnen vill ha, och sedan är det bra. 

Tror at vi i veckan får baka pepparnötter och lussebullar. Ja något sent, men gott. Tror även att vi hoppar över godiset, då jag ska sluta äta sötsaker - efter jul, tror jag...  Tro ska man göra i kyrkan, har jag hört. Vi får se vad det blir. 

Principer är till för att hållas, eller inte. Granen ska in på lilljulafton, inte en dag tidigare. I år ska vi dock busa till det. Granen ska inhandlas och tas in i veckan. Regler är till för att brytas. 

Ha en skön vecka, och låt bli att stressa. Det blir jul ändå!

                                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar