söndag 7 juni 2015

Sommar, eller?

Juni och sommar. Eller hur är det nu? Visst tillhör juni sommarmånaderna. Vissa dagar har vi verkligen haft varma och sköna dagar, men flest dagar har varit ruskiga. Regn, regn och åter regn. Lägg där till få grader på termometern. Nu hoppas jag verkligen att sommartemperaturerna stiger så att vi får en härlig somrig skolavslutning. Det är vi värda. 

Jag har lyxat till det och kompar ut måndag och tisdag kommande vecka. Får börja i det småskaliga innan sommarlovet tar vid. Det ska bli så skönt. Vi har många punkter på listan och vi börjar med bröllop. På lördag gifter sig äldsta dottern. Det är känns så overkligt. Är vi så gamla nu så att våra barn gifter sig? Ja, uppenbarligen. Det ska bli så fantastiskt kul. Så vi längtar! Talet börjar ta form, och jag vet att Johanna och Martin är lite oroliga. Inte kan de lita på oss! 

Efter bröllop blir det Österrike och Italien. Läser på Google, suktar över restaurangmenyer och bara drömmer. Hoppas på lagom vandring, som är kryckvänliga, och kanske lite cykling nerför.  Monza och Cinque Terre, havsvägen, och Hitlers Örnnäste. Vi ska blanda friluftsliv med kultur samt umgås med Prien-Intini. Många drömmar ska gå i uppfyllelse, äntligen. 

Sommaren kommer gå fort. Innan vi vet ordet av det så är vi i Haverdal. Lata dagar på stranden med analog facebook. En uppdatering övet året som gått. Det var ju inte länge sedan vi låg där, mellan stenarna och tjitsnackade. 

Det där med vänner är så viktigt. Det är ju dessutom så fantastiskt att vi kan fortsätta samtalen där vi avslutade dem förra sommaren. Tänk så lyckligt lottade vi är. Det gäller att ta vara på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar