lördag 13 september 2014

SÄLsynt helg!

Vilken helg! Igår eftermiddag packade vi kajakerna för en kortweekend på havet. Till en röd kvällshimmel paddlade vi mot Risö, där vi slog upp tältet och brassade mat i mörkret. Tänk om all mat skulle smaka lika gott som den gör utomhus. Grillade kött från Gårdens kött, Tjolöholm. Så gott! Efter en hektisk vecka, för oss båda, var det skönt att få krypa ner i sovsäckarna och somna till vågskvalp.



Efter frukosten, i morse, tog vi en promenad på ön. Havet och havsluften är magiskt. Väl i kajakerna bestämde vi oss för att hoppa Valö, som egentligen var målet. Nordöstliga vindar är sköna att glida med, men inte lika roliga att paddla hemåt i. Vi styrde kosan söder ut och jisses vilken upplevelse vi fick. Vi paddlade rätt in i en sälkoloni. Så många sälar som låg i ring runt oss. Nyfikna huvud ploppade upp överallt. De är så söta. På en kobbe låg fyra fem stycken och vilade sig. Trist bara att de verkar ha känselspröten ute för kameror. Under 1.5 timme paddlade vi sakta och hade dessa sötnosar runt oss. Tillslut gick jag iland på en kobbe för sälspan. 


Tänk att få en sådan här tur i mitten av september. Magiskt! Hoppas på fler helger av denna kaliber i höst. Detta är en lisa för själen av stort mått, även om ryggen protesterar högljutt. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar