fredag 29 augusti 2014

RBS/Unicef

Har precis kommit hem och landat i soffan. Kraschlandat efter spännande möten med spännande människor. Vi tjuvstartade redan igår, då alla koordinatorer och elever från Rättighetsbaserad skola, Unicef träffades över en middag samt frågesport. Vi är, som jag tidigare har berättat, en av sju pilotskolor. Idag fortsatte vårt arbete på Världskulturmuseumet. Från Smedingeskolan var Ebba och Anton med från elevrådet, Robin och Elias från år sju samt Katrin och jag. 

                                               Foto: Malin Jeppsson

Vi berättade om vårt arbete med rättighetsrådet/elevrådet och tankar kring framtiden. Robin och Elias pratade om den animerade filmen som de har varit med och producerat. Vilken glädje att få ha med så fina ungdomar. Tänk vilken tur jag har som får arbeta med dem. 
  
Arbetet med att implementera barnkonventionen fortsätter. Ett samarbete med Önneredsskolan och kamratstödjarna planeras. En kontakt är etablerad för ett eventuellt samarbete med en skola i Gaza.  Det bubblar av idéer, och det bästa av allt är att många av idéerna kommer från ungdomarna själva. Först ut på agendan är en heldags utbildning från SVEA. Hela elevrådet, "Smedinge-riksdagen", samlas för att utbildas i hur de ska få till stånd ett bra och engagerat elevråd. Ska bli så spännande!

Men nu från jobb till helg! Ha det!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar