söndag 1 juli 2012

Familjedag på IKEA

Frågan är vad gör vi, som till och med har arbetat på IKEA och borde veta bättre, på IKEA en rea- och löningshelg? Jo, om barnen vill ha hjälp och kallar då ilar vi. Nja, kanske inte men vi var nyfikna på både Jacobs och Sofias lägenheter. Jacobs har precis blivit färdigrenoverad och han har börjat flytta in sina saker på Prästgårdsängen. Sofia lever lite kappsäcksliv, på Mariaplan. Tre fina gamla pinnstolar fixas med lite sidenband. En säng blir en soffa, med nytt överdrag och kuddar. Så även Sofia kunde tänka sig lite mer shopping. En dag på IKEA kan vara alldeles fantastisk kul och jobbig. 

Har man ont i ryggen så har man. Jag kan tala
om varför jag älskar att handla på NK.
Det är tröttsamt att gå fast det finns alltid saker som trillar ner i säcken. Vissa har tur att få skjuts och framför allt var det tur att Jacob skulle köpa ett portabelt databord, som gick alldeles utmärkt att ha som sittdyna. Bland saker som trillade ner i vår säck, fanns en besticklåda i trä - igen. Vi har väl köpt den en så där fyra-fem gånger och varje gång vi kommer hem så är den för stor. Nu såg jag att årets modell är lite annorlunda, så med hyvelns hjälp så kommer det att gå. En bra karl reder sig själv, har jag hört. Fast Jeppe fick styra upp det lite.


Tur att det är semestertider, så att det finns mycket tid till allt det där som vi vill göra. Den tredje veckan börjar med gourmetpaddling med Friskis och Svettis i Gottskär. Vi blir ett gäng på nio kajaker, som paddlar, lagar god mat tillsammans och umgås. Övrig är dolt i dunkel. Vi ser vad som faller oss in. Det kan bli kanelbullebakning, eller bokläsning, eller bokhyllerensning och flytt, eller solning, eller absolut ingenting.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar