lördag 7 juli 2012

Motvals


Efter en riktig skräpnatt kan man förvänta sig en kass dag, men icke. Det gäller att vara motvals i alla läger. Började morgonen tidigt, fast inte lika tidigt som Jeppe. Aldrig lika tidigt som Jeppe. Hoppade rätt i träningskläderna, och drog till Friskis. En tung start på motionscykeln övergick till ett träningspass lika välsmort som en insidan på en olivoljeflaska. Med lätta steg lämnade jag gymmet, efter en timme, leende. Kaffe och dusch för att fortsätta gårdagens projekt. Projekt arbetsrummet.

Äntligen är vi klara, eller nästan klara, med rummet. Alla böcker är sorterade efter färgskalan. Flera hyllmeter böcker ska barnen ta och resten ska till skolan. Det fina i kråksången är att nu har vi äntligen fått bort den gamla datorn och en arbetsplats där vi båda kan sitta, och bokhyllorna från sovrummet.En win-winsituation. Imorgon kommer Sofia och rensar lite bland sina saker och Jacob på måndag. Även där en win-win. Den gamla järnsängen ska bäras ner, om vi orkar, och förhoppningsvis hitta en ny ägare. Vi har inte en sådan gammal som är hoppfällbar, utan en tvådelad - längs med - vråltung och otymplig men så fräck.

Nästa projekt blir Jacobs rum. Där ska vi fixa till ett mysigt gästrum alternativt rum till Sofia, i fall hon flyttar hem i höst. Skrivbordet ska bort och träpersiennerna ska bytas ut på gardiner. Fåtölj och ny matta ska införskaffas. Blir riktigt bra, när detta är klart. Projekt nummer tre blir vindsrensning. Ett projekt som alltid står på agendan. För en gångs skull kanske innehållet sjunker, när Jacob har tagit in allt sitt till stan. Allt som inte är slängbart ska säljas på bakluckeloppis i höst. Tror nog vi kan stå där i flera helger.

Härligt att ha en to do-lista, även om den just nu inte är speciellt lång. Kan bero på att vi har betat av saker som har hängt med ganska länge. Ett exempel är kakelplattorna med bokstäverna JEPPSSON är uppsatta. Det tog bara fem år. Köpte dem på Mallorca sommaren 2007. Vad gör det, för just nu njuter jag av en sådan där kanonbra dag och funderar på om det kan vara så att blockaden har hjälpt. 

Kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar