måndag 9 juli 2012

Hålla handen!

Klippkort på vårdcentralen är ingen dum idé, även om det inte var jag som behövde hjälp idag. Långe J var tvungen att uppsöka läkare när han upptäckte att det satt kvar en glasbit i handen, väl inkapslad. Det var några veckor sedan han slant på klipporna med en flaska i handen och just denna biten såg han inte. Ont gjorde det, det syndes tydligt. Lite konfunderad är jag dock, varför bad han mig följa med? Jag som ogillar blod och sprutor. Väl på plats så fick J snabbt hjälp och en av sköterskorna undrade om jag ville ha hjälp, och hon blev så himla glad när hon såg att jag inte var i mitt mest normala tillstånd. Hon log med hela ansiktet och förklarade att det är så skoj att se mig avslappnad och smärtfri. Hon är en av alla de fantastiska som har hjälpt mig så många gånger. J är numera karvad i och omplåstrad. Snabbt och lätt! Glasbiten är ett minne blott.

Snabbt och lätt gick däremot inte för fina vännen S som snavade och landade på sin handled igårkväll. Två frakturer och en avsliten sena, är tillslut konstaterad. Där blir det operation imorgon. Trist, både med tanke på smärta, bök och sommar med sol och bad. Hoppas nu bara att värken går snabbt över. 

Denna tredje semestervecka börjar tråkigt och samtidigt är jag så nöjd. Blockaden verkar hjälpa och jag hade en riktigt bra dag igår och även denna dagen kommer hamna på bra dag-kontot. Det går inte att beskriva, det bara är. Då har jag dessutom röjt omkring en hel del. S:s gamla rum är klart, frånsett en ny matta som ska inhandlas. Alla saker är sorterad och omhändertagna, i en eller annan form. Nu ska skrivbordet bort i J:s gamla rum och en ny matta samt fåtålj ska fixas. En taklampa är kvällens projekt. Tre blir en. Det kommer bli fränt där inne, Ett perfekt rum för S, om hon flyttar hem eller som gästrum.

Rensa, spara, samla, slänga-projektet är nästan avklarat. En flyttlåda står och inväntar loppis, och den lär fyllas på efterhand. Jag har svårt för att skilja mig från fungerande saker, jag vet. Det kan ju finnas någon som har användning för det.

En vända ut i solstolen och ett gymbesök innan middagen står på agendan, så här den tredje semesterveckan.

Kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar