söndag 29 januari 2012

Vild 80-årshippa!

Vem tror att det går lugnt till på 80-årskalas? Kan säga att där blev det lite fel. Igår var hela Jeppssonsfamiljen large samlad, på ett ålderspann på mellan 20 och  80. Det var en och annan som saknades, så som Carolina och några respektive. 

Efter en snabb sammankomst hemma hos Pålle och Siv på Prästgårdsängen med Champagne så drog hela sällskapet ner till Tvåkanten på Avenyn. När Jeppe beställde bordet så fixade de ett enskilt rum, för man kan ju aldrig vara säker på 80-åringarna - det kan ju bli så stökiga! Ja, och så är det. Alla pratar lika mycket, ingen är sämre än någon annan. 

Vi fick en aptitretare som var gjord av ärtskottpuré med loddarom.
Där efter blev det blininer med Vänernlöjrom, créme fraich med saltgurka och syltad rödlök.

Till huvudrätt fick vi oxfilé med senapssås, rödvinssky och lök som var stekt på ett speciellt sätt.

Desserten bestod av krydd- och dadelkaka med rökt kolasås och vaniljglass.


Maten smakade fantastiskt och detsamma gäller vinerna. Kul med kunnig personal, som verkligen vet vilket vin som passar till de olika rätterna.

Timmarna rusade iväg och vips var klockan halv ett och det var dags att dra sig tillbaka, mätta och belåtna och somnade med ett leende på läpparna.

En söndag som denna har gått i träningens tecken. Som vanligt är Jeppe morgonpigg och stutsar iväg till tennisen och jag sover som vanligt vidare. Fick dock tagit mig till Friskis för ett gympass. En halvtimmes promenad på bandet, med vikter i händerna gick som en dans. Detsamma med de ordinarieövningar och trx-banden. De sista övningarna är riktigt tunga, men känns en så länge bra. Så nu hoppas jag på att det har vänt för denna gången. 
Nej nu är det dags att packa ihop Sofia och skjutsa henne till Landvetter. Troligen är det sista färden för henne, då det är den sista terminen på utbildningen.

Kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar