torsdag 12 december 2013

Finbesök på stadshuset i Kungsbacka

Idag fick Kungsbackas stadshus finbesök. Smedingeskolans elevrådsstyrelse fick tid med Fredrik Hansson (C), som visade oss runt och berättade om kommunens arbete, både på parti- och tjänstemannanivå. Vi fick en mycket trevlig timme. Vi hade inga problem med att koppla kommunfullmäktiges arbete med elevrådsstyrelsens arbete. 

Kungsbackagumman, utanför stadshuset. 

Efter en god lunch på Tullen, satt vi och förberedde oss inför dagens andra möte. Nu var det dags för Anette Liedström Hjort, vår skolchef. 

Vi började med att gå till Anettes rum och få se alla fina bilder som elever på Särö skola gjort i barnkonventionens tema. Därefter fick vi oss en lång pratstund och skolan samt elevdemokrati. En av de stora frågorna var "Hur ska vi få elever att bli delaktiga i elevrådet."  Ett viktigt budskap fick vi med oss, och det var att Smedingeskolan är en bra och framåt skola. Så nu är det batra att arbeta på med att bli ännu bättre. 

Ordförandeklubban i Kungsbackarummet, i form av en pepparrot. 

Det är en förmån att få lov att arbeta med elever utanför skolans väggar. Det blir så annorlunda. Så där annorlunda som jag skulle vilja ha det jämnt. Vårt arbete med elevrådet och rättighetsbaserad skola skrider sakta men säkert framåt. 

En välbehövlig vila nalkas. Detta behöver vi alla, inte minst eleverna. Men innan dessa har vi en hel del kvar att göra. Alla elever ska få utbildning av Unicef, om barnkonventionen. 9A ska spela KM i trippelboll och sexorna ska få åka in till Göteborg och besöka en moské samt synagoga. 

Nu ska jag ta min första arbetsfria kvällen på länge och hänge mig åt min stickning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar