lördag 21 december 2013

Julefrid på G

Första morgonen på julledigheten startar tidigt. Glömde visst att stänga av väckarklockan, så 6:10 ljöd radion. Som tur var så kunde jag somna om, lika snabbt som jag vaknade. Ett par timmar till i bingen, som sedan byttes ut till soffan. Mörkret kramar om oss, medan vinden susar runt knuten. Den efterlängtade vita julen får bli just efterlängtan. Ingen vit jul här inte. Tur att vi får en vit nyår istället. 

Igår hände något ovanligt. Vi satte upp julgardiner i köket. Det har inte hänt sedan mannaminne. I alla fall på 20 år. Det är tillfällena som gav detta. Tråkiga saker, men som kommer att lösa sig. Igår åkte Jeppe från Kumla, för sista gången. Nu kan man ju tycks stt de som får lämna Kumla för gott borde vara glada ;) , men så är inte fallet. Efter tre år på Butikskonsult blir han och en kollega uppsagda, pga arbetsbrist. Tråkigt att få lämna kollegorna, men även detta kommer att bli bra. Rent egoistiskt så kan jag tycka att det blir skönta att få ha Jeppe på hemmaplan, och julgardinerna från Kumla ;). 

Nu får vi ett helt jullov tillsammans. 18 långa dagar med familjen och vänner. 18 dagar utan att jag ska dra ett pennstreck. Än mindre arbeta. Höstterminen har tagit ut sin rätt. Kroppen och knoppen skriker av trötthet. Så efter ett långsamt uppvaknande drar vi oss mot Friskis och Svettis, för ett gympass. Därefter blir det massage av den ömmande kroppen, samt mys med familjen Jansson. En bra start på lovet.

Så stressa lugnt där ute i rusket. Julen kommer ändå! <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar