torsdag 29 mars 2012

Du är googlad

Har just, efter ett tips via Twitter,  tittat på Du är googlad via SVT Play. Har du inte sett den så gör det. Verkligen sevärd! Att någon blir bestulen på sin identitet är fruktansvärt, men har tyvärr funnits långt innan Internet, så det kan vi inte skylla på nätet. Trist är bara att det alltid finns oärliga krafter, som vill andra illa. Jag gillar det transparenta tänkandet och att erövra sig själv igen, digitalt. Face:a problemet och bestäm dig för att övervinna. "Vi kommer vara livrädda för de som inte finns på nätet." "Du finns inte på Facebook, vad har du att dölja?"

Veckan har utvecklat sig på ett behagligt sätt. Från att en riktigt trist start till en härlig onsdagseftermiddag med centrala ämnesgruppen. Marie från Bräckaskolan och jag var de enda lärarna i svenskgruppen. Härligt med utbyte, både av arbets- samt privatkaraktär. En sak är säkert, min första känsla och upplevelse om en person oftast stämmer. Marie är en sådan person. Mycket driv och alltid eleven i fokus. Me like!

Morgonens möte gav en otrolig egoboost. Ska bli spännande att se åt vilket håll saker och ting tar sig under våren. Oavsett så är livet lätt att leva när det går bra för nära och kära, och då är det många inblandade. Barnen börjar närma sig examen på sina universitetsutbildningar. Jacob har fått sitt första förstahandskontrakt. Ska flytta till sin riktiga egna lägenhet i juni. Vi håller oss friska och har arbete. Jeppe har fått ta del av förmånen att fylla femtio år och jag får det om ett halvår. Det är riktigt häftigt. Våren har kommit, vilket märks på både solen, värmen, blomknoppar, kvittrande fåglar och rinsnuvan. Lägg där till en dag i kajaken. Mmmm, kärlek! Nu ställer jag ett stort hopp inför den kommande påsken och en dryg veckas lov. Välbehövligt för många.

Planterades innan sista snön föll...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar