lördag 24 mars 2012

Shoppinglördag!

Idag har vi verkligen gjort oss förtjänta av att tituleras baglady/man. Vilken shoppinglördag det blev i Göteborg idag. Det är lite lustigt det där med stan. Under hela min uppväxt så har stan varit Göteborg och inte Kungsbacka, trots dess närhet. Att åka in till city varje fredag efter skolan för att möta mamma för shopping och fika, var en stark och befäst tradition sedan barnsben. När jag flyttade in till Göteborg och började läsa och senare arbeta, var det likadant. Direkt efter arbetet, in till city för en fika på George du Wahl. När barnen kom så skulle vi givetvis fortsätta och ingen av de tre var speciellt många dagar eller veckor innan de invigdes.

Vintern 1994 flyttade vi ut till Särö och nu blev det lite mer trix för att lösa logistiken med alla tre barnen, skola och arbetet. Kungsbacka visade sig vara en bra shoppingstad och ja, Göteborg blev allt mer sällan besökt. Konstigt, för vi verkligen älskar att åka in för fika, lunch och shopping.

Vetskapen om min tomma garderob poppade upp igår. Just dessa tillfällen brukar inte skapa de bästa tillfällena för att bära kassar. Trots detta gjorde vi ett tappert försök och just idag så vände den trenden. Oj vad fort det gick. Hann knappt komma in på Fredsgatan så fylldes den första kassen och så fortsatte dagen. Nöjd med två par byxor samt fyra tröjor till mig, ett par skor till Jeppe och en del outdoors-prylar - som sig bör. Så vi svepte runt och gjorde både JC, H&M, Timberland, Benetton och Naturkompaniet. Hade det inte varit så att vi inte var ensamma så hade vi kunnat fortsätta några timmar till, men vi avslutade med en fika på Korsgatan med Johanna. Dessutom lyckades vi checka av lite annan kommande shopping, fast dem går inte att avslöja här. Där får ni hålla er till tåls ett par månader.

Nu slappar vi efter middagen och njuter av en sådan här myshelg. Inga måsten. Bara lite arbete och mycket bara vara. Morgondagen ska bjuda på paddling, årets andra tur. Vädret ska vara, hoppas vi, bättre än idag med sol och några fler grader samt någras sekundmeter. Därefter blir det våffelbak. Vi skulle egentligen tjuvat i fredags, men orken räckte inte riktigt.



"Gör det du tycker om och tyck om det du gör."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar