tisdag 9 april 2013

Ett grymt koncept med bästa kollegor

Det där med bra kollegor är viktigt och givande. I geografi år åtta upprepar vi ett vinnande koncept. Vi är tre grupper och tre lärare. Nu startar vi upp temat resurser och näring. Katrin, Anna och jag har delat upp temat i tre delar. Jag tog på mig att inleda med resurser och energi i 8B. Det som jag skattade skulle ta cirka 20 minuter tog en timma. Kul att få vara i en grupp som jag normalt inte undervisar i. När det var dags för min "egna" klass så var jag i alla fall inställd på att tiden inte skulle räcka till, vilket den inte gjorde. Det blir att knycka tid från svenskan imorgon. Dessutom är det 8C tur. Det lär ta lika lång tid.

Det fina i kråksången är att eleverna får våra tre olika undervisningssätt och lite variation. Dessutom så behöver vi "bara" att specialisera oss på ett mindre område. Eleverna vet att de kan gå till vilken av oss och få hjälp. Vi spar tid och utnyttjar tid och kraft, om inte optimalt så näst på. Även om vi får gå in på ett par extra lektioner, så tror jag att vinsten är större. Vi utvecklas och eleverna likaså.

I övrigt erbjuder veckan utvecklingssamtal, muntliga nationella prov i svenska och träning. Konditionen har tagit mycket stryk av influensan och hostan vägrar att ge vika, men skam den som ger sig. Inhalator i fickan är ett bra hjälpmedel samt thé i mängder. Så nu åter till varm dryck och vila ögonen mot de tappra i "Mot alla odds". Grymma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar