fredag 10 februari 2012

Glädjetårar

Fredagen som inte ville som vi ville. En tur in till Kungsmässan för att lösa ut recept och växla till oss lite euro. Visst är det lustigt att en dag som denna, när stor del av Forex kundkrets ska gå på sportlov, har de slut på euro. Kan säga att det är inte första gången det händer. Lägg där till att, som vanligt, har apoteket inte det som jag skulle handla. Ja, det var i alla fall tur att Lisa hade möjlighet att hjälpa mig. Lisa är den fullkomligt bästa massör av dem alla. Hon är kort som en dvärgtall men stark i nyporna som Magnus Samuelsson.

Det blev en tur till Göteborg för att fixa det som skulle göras. När jag linkade in till Lisa så kan hon knappt hålla sig. När jag väl kom upp på britsen, uppallad med extra kudde under magen, så bröt hon ihop. Vilket skratt! Tur att man kan glädja andra. Nu har ju just Lisa fått förmånen att ha mig som offer för sina hårda nypor, i över 20 år, och skratten har varit många. Fast att fullkomligt flippa ut över mitt sneda bäcken och ojämna benlängd, var det nödvändigt? Ja, troligen. Lyckan var stor när jag går ut från Lisa, rak. Där fanns det ingen väst hopknäppt med brallan. Vilket skapar något bättre förutsättningar för morgondagens tripp. Glädjetårar!


Det kan tyckas att vi borde göra annat nu, än att sitta med fika framför tv:n. Vi borde faktiskt packa, då morgondagen tar oss till Italien. En vecka i Cormanyor ska sitta fint. Vädret verkar bli bra, med en hel del sol, lite vind och lagom temp. Lägg därtill god italiensk mat, en femtioåring och förhoppningsvis familjen Intini-Prien från Monza på besök. Här skulle ju även vin ingå, fast just där är inte mina värktabletter kompatibla. Fast det är ett lätt val, skidåkning + värktablett = Harmonisk Malin och Jeppe. Värktabletter + vin = En disharmonisk Malin och Jeppe.

Nej, nu tillbaka till verkligheten. Jeppe får kliva ur de förtidigt öppnade 50-årspresenterna och ta oss upp för att packa. 

PS Hur glad blir man när Lisa ringer upp en fredagskväll för att "kolla" om jag lever? Omtanke! DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar