tisdag 21 februari 2012

Hur tänkte jag där?

Konstigt att det händer gång på gång, och att jag aldrig lär mig! Det där med att laga mat till sig själv är ingen hit. Oftast får Jeppe med sig matlådor till Kumla och dessutom så skickade jag med honom micron när han blev med övernattningslägenhet. Att äta lagad mat mitt på dagen är oftast ett måste. Ibland blir det bamba och ibland blir det matlådor. När vi lagar helgmiddagarna så gör vi det som oftast tillsammans och massor. De dagar jag väljer att äta yoghurt till lunch, måste jag ju laga middag. TRIST! 

Som så ofta, nu i vintertid, vräker jag i mig ett gäng - ja flera stycken - apelsiner. Slänger mig gärna i soffan, för mera arbete eller försöker spana in nyheterna. När hungern gör sig påmind är det oftast bråttom. Fantasin saknades idag och den italienska omeletten ploppar upp. Varför blir inte min lika god, som den i Courma? Varför blir inte min som mammas? Och varför, VARFÖR, gör  jag mer än vad jag äter upp och avslutar med att dra i mig en halv påse med italienska mandelskorpor? Det påstås att vi behöver något sött efter maten, men en halv påse??

Mandelskorporna vs semla. Lyckades faktiskt hålla mig och inte svänga av vid Askims brödbod. Fick även bilen att ta högersvängen mot hemmet, istället för vänster till Maleviks kakhus. Stolt där! Så händer det ändå, djupdyk i påsen. Ja, inte kör jag spinning imorgon för att trampa bort skorporna. Ska ta det "lite lugnt" med träningen i ett par veckor. Det blir bara gym ett par dagar, promenader och det dagliga hemmaprogrammet, i en vecka eller två. Ska baske mig behålla ryggen i denna form. Fick skönt bekräftelse från Lisa-massör idag är den är så rak den kan bli. Hoppas även att jag har samma känsla på torsdag, inför ortopedbesöket i Halmstad. Är galet ambivalent. Ena stunden - STELOPERERA MIG NU, till nästa - icke picke pö här ska ingen skära in min rygg. Skulle vara skönt att få möta någon som fattar ett beslut som blir bra, 100 % bli-bra-garanti. Just den där garantin och just de där rådet som INGEN kommer ge mig, jag vet. 

Nej, nu är det färdigvilat. Dags att ta tag i morgondagen igen. Skönt att  niornas svenskaplanering terminen ut är klar för elevernas granskning. Hoppas på ett ok imorgon. Ska däremot "läsa" på och fräscha upp kristendomen från år noll och fram till Herr Luther. Imorgon ska åttorna få sig en duvning. Dessutom blir det ett finbesök imorgon. Bodil från Falkenberg kommer. Ska bli så kul att träffas irl.

Kärlek!//M

"Aptiten kommer medan man äter", F. Rabelais


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar