torsdag 23 februari 2012

Snart är jag fjärrstyrd, med leg...

...och funderar verkligen hur det ska gå. Tillhör en av de få som har fått mitt lärarleg, så nu förväntar jag djupa bugningar ;). Skämt åt sido, jag tycker att hela grejen med lärarleg är så pinsam. Än mer pinsamt att jag har fått behörighet i att undervisa svenska som andraspråk för år tre. Har inte läst några poäng svenska som andraspråk. Jag har inte ens fått läsa läs- och skrivinlärning. Att jag sedan har undervisat i sju år, drygt, hjälper inte att jag får behörighet i alla so-ämnena - trots att jag har läst till "Svenska-so år 4-9, med mediainriktning. Att min poäng i specialpedagogik inte skulle ge något var förväntat, ville bara se vad som hände. Ja, jag har faktiskt påbörjat en skrivelse till Skolverket med förhoppning en vidarebefordran till Förvaltningsrätten. Tycker verkligen att något hända.

Någon mer som har leg, och verkligen är värd det, är de två läkarna som jag fick träffa på sjukhuset i Halmstad idag. Kom till en påläst läkaren på ortopeden. Han hade verkligen lusläst mina journaler och gått igenom datortomografiundersökningen. Han hade dessutom sökt sin kollega, som stod på operation, för ett utlåtande. Efter en genomgång med mig, går han och hämtar sin kollega som följer med tillbaka. Spännande! Snabbt och resolut bestäms det efter ett kort samtal att någon steloperation blir det inte. Han skulle inte ens rekommendera sin syster att genomgå en sådan operation. Oddsen att jag ska bli sämre är ca 50 %. Dessutom vet de inte hur länge min protes håller och skulle den gå sönder går det ej att fixa till om jag har blivit stelop. Hmmm? Vad händer då? Ja inte springer jag och köper en trisslott på de oddsen.

                 

Nu ska jag bli fjärrstyrd! En specialistremiss är skickad till Sahlgrenska för att testa en nervstimulator, sk TENS fast den opereras in i ryggmärgen. Den kommer läkarna att programmera, men jag kan själva reglera via en fjärrkontroll. Det var det där med Duracellkaninerna. Hoppas nu att detta kan hjälpa, vilket jag faktiskt tror på. Har ju haft en portabel TENS i flera år, som hjälper om än något stigmatiserande. Fast det är ju få som inte ser att det är något fel... ;). 
 
                        

Ja nu är det bara att vänta. Finns tydligen bara Sahlgrenska och Kristianstad som gör dessa operationer. Sahlgrenska har en kö på si så där 1 000 år, enligt läkaren. Så får vänta. Tills dess så har även min fantastiska dr J justerat min medicinering - igen. Hon tar på sig all skuld till min viktuppgång. Skönt att någon bär hundhuvudet. Fast nu är det ju ingen garanti på att jag tappar de nyfunna kilona vilket trist. Får väl försöka arbeta på det, trots min totala oförmåga. Inte hjälper det med vare sig med fjärrkontroll eller leg.

Ping!//M =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar