söndag 23 december 2012

God jul!

Lilljulafton är avklarad med julmiddag med alla barn och min pappa. Även i år har vi gjort lagom med julmat. Det innebär att den tar slut fort. Pappa fick med sig en stor bit av julskinkan, då vi konstaterade att den kommer omöjligt att gå åt. Julmat äter vi dagen innan julafton och på julafton. Juldagen ska bjuda på en köttbit, möjligen en laxsmörgås till förrätt. Tänk vad bra ordet lagom är.

Dagen har inneburit en del fix i köket, med en del mat och en del godis. Granen har burits in och allt är pyntat. I år är vår gran riktigt fin. Möjligen lite för kort, men tät och jämn. Tomtarna leker herre på täppan och knör i toppen. Tänk att barn alltid är barn. Sofia har försökt att hitta julklapparna, men ack där gick hon bet. Dessa är väl gömda på annan ort. Inte en chans att klämma.

Vi hann till och med spela lite spel innan middagen. Ett parti Kampen mellan tjejerna pch killarna, där Sofia, Johanna och kag vann. Jacob pch Jeppe fick se sig slagna.

Lagom till julafton kom snön tillbaka. Äntligen en vit jul. Härligt att se flingorna dala, även om det är väldigt kallt. Torr och fin snö som pudrar landskapet.

Nu åter till Så ska det låta med familjen. Men innan, en riktigt God jul till er alla! Njut av en fridfull och stressfri jul, utan måsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar