lördag 22 december 2012

Julmys!

Ligger i soffan och har precis avnjutit en sen middag, väldigt sen. Avslutar dagen på samma sätt som dagen har varit. Mys! Spinningpasset var fulltecknat i gårkväll, vilket innebar sovmorgon. Skönt att vakna klockan nio och bara njuta. Efter en kopp the i soffan och någon timme bakom strykbrädan var det dags för en sen frukost. Jeppe hade som vanligt varit uppe i arla morgonstund och hämtat julbrödet i Askim, klockan sju. Sofia och jag snusade lugnt vidare.

Lite plock i köket med godisfixande och pepparnötsdegen, stod Sofia för. Vi andra städade. Med gott samvete drog vi till Liseberg och en fin julmarknad. I isande vind dracks det varm choklad med vispgrädde. Genomfrusna tog vi oss till Skallsjös kyrka för att lyssna på Mikael Henkelmans fantastiska stämma. I dryga timmen satt vi och njöt, både av sång och musik, samt julefrid. Våga vägra stressa.

Julefrid är just frid. Ingen hets och ingen stress. Lagom av allt. Imorgon är alla barnen hemma och granen ska tas in och kläs. Därefter blir det julmiddag med pappa.

Nu kallar sängen. Är så där härligt trött efter flera timmar ute. Nästan som efter en dag i skidbacken. Röd om kinderna och grusig i ögonen. Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar