tisdag 25 december 2012

Julefrid

Julafton har avlöpt precis så där lugnt som den ska. Efter en julfrukost fick vi besök från Lina, en av Johannas äldsta vänner. Därefter blev det en härlig promenad ner till havet. Dock så valde Jacob att avstå. Lagom till Kalle var vi hemma och soffan intogs.  Lite kul med Kalles jul. Det går verkligen att ligga och blunda och ändå se hela filmsekvensen med de inre bilderna.

Julmiddag intogs, som vi brukar, inne i stan hos svärföräldrarna. Tomten hade varit där och droppat en säck. Nöjda barn och nöjda vuxna. Efter kaffet var vi alla trötta och nöjda, och tog oss hem. Snabbt i nattsärken, och sedan låg vi alla i sofforna igen med en kopp the.

Juldagsmorgonen börjar där vi slutade julafton, i soffan. Ett samtal till min farbror Rolf med fru Thelma i Sydney. Två grymt pigga 80-åringar. Det är så himla kul att prata med dem. De hade precis klarat av sin Juldagsmiddag. Jag vet att Rolf är noga med vad julbordet ska innehålla, trots att han inte har varit hemma i Sverige sedan 1956.  Tänk vad hårt våra traditioner är rotade. Det borde vi alla tänka på när vi gnäller över andras seder och traditioner.

Nej, när det dags att äta lite frulle, men det kommer bli en nätt frukost. Ingen julmat idag inte! Därefter blir det promenad och mys. Lite familjespel och bokläsning.

Ha en fortsatt fridfull julhelgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar