torsdag 20 december 2012

Jullov, snart


Jullovet närmar sig med stormsteg. En dag kvar, sedan två veckors ledigt. Det märks på både elever och vuxna att det behövs. Hösten har varit intensiv, med mycket nytt. Intensiv, men också spännande och kul. 

Kul blir det med jullov, kul och mysigt. Imorgon kommer Sofia hem från Karlskrona. Bra att hon kommer så här några dagar innan julafton, då hon är vår gottegris. Nu får det bli julgodiskok och matlagning. Traditionen kräver att dagen innan julafton ska granen kläs och provsmakning av julmaten, med en fortfarande ljummen skinka. Då är huset fullt, igen. Alla barnen är hemma för några dagar. Senaps ska malas. Tyvärr blir det fusk även i år. Ryggen fixar inte senapskulan, men vad gör det? Smaken blir densamma. 

En tur till Floda, för julkonsert blir det också. Tanken är att ett besök på Lisebergs julmarknad ska ske på lördagen. Även om snön lyser med sin frånvaro, så är det kallt och mysigt, med julstämning. Härligt att bara gå och njuta, utan att ha en massa måsten på listan.

Efter all julmat och godis är det tur att det blir en vecka med skidåkning. Får skida bort allt de där extra som lagt sig runt omfånget. Det lär även bli ett par vändor på Friskis. Hoppas även att det kan bli ytterligare en skidbacken med Sofia vecka sju. Hon ska försöka lura UCPA att jag är väldigt nära 45 år, i alla fall inte en dag äldre mentalt. De har åldersgräns för sina resor. Hmmm, det är inte ofta som man är för gammal för att göra saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar