söndag 5 maj 2013

Karlskrona och Sofia levererar

Familjens hemmakatt har fyllt år. Eller hemmakatt är hon ju inte egentligen, då hon har bott i Luleå i tre år och nu Karlskrona. Familjekatt är hon i alla fall, vår Sofia. I fredags fyllde hon 23 år och detta firades med att hela familjen, inklusive Siv, Pålle, Larsa och Martin. Johanna och Martin åkte med oss och vi fyra bodde hemma i Sofias lilla 1.5:a. De övriga tog in på hotell.

Lördagen tillbringades på Tjurkön och det gamla stenhuggeriet. En mysig promenad i sol och blåst. Därefter blev det lunch på Nya skafferiet, pajbuffé, och givetvis glass på Glassiären. Et stort rån med tre smaker á tre kulor samt chokladmjukglass. Mums! Mätt och go länge, länge. Kvällen firades hemma hos Sofia, då även Nicole och Simon var med. 11 personer i vardagsrummet är piece of cake. Tur att N & S bor ovanför och bidrog med möbler och porslin.

Idag har vi gått på Marinmuseet. Ett fint museum på två våningar, med både historiska och moderna utställningar. Därefter vände vi hemmåt mot Särö. Har bara saknat en sak här hemma - ett riktigt gott thé. Får köpa med mig det till Sofia inför nästa tripp. En sväng blir det till sommaren, då vi ska paddla i dessa vatten. Ska bli kul att få se den delen av Sverige och deras skärgård.

Nu laddar vi om inför en kort vecka. Imorgon blir det en lång dag med samordnarmöte och ett efterlängtat gympass, hoppas jag. Tisdagen bjuder på mammografi, vilket inte är efterlängtat men jag är så tacksam för att alla kvinnor i viss ålder erbjuds detta. Onsdag släpper vi eleverna till lunch och vi har studiedag. Därefter kommer en efterlängtad långhelg med fint väder och förhoppningsvis premiärpaddling.

Nu tillbaks tillbaks till mitt goda svarta thé. Foton kommer så småningom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar