fredag 15 juli 2011

Ledigt arbete som svenska och so i Älvsbyn

Vi har pratat mycket om varför vi bor där vi gör och inte någon annanstans. Jeppe fann ett ledigt arbete i Älvsbyn till mig, idag. Fast nu kan jag just inte tänka mig Älvsbyn, för den byn var verkligen en by. Däremot så var de lika tillmötesgående och vänliga som i övriga Norrland. Jag har klantat till det lite och inte tagit med mig tillräckligt av alla miljarder tabletter som jag behöver. Ett snabbt samtal till läkaren, så till apoteket - i Älvsbyn. Problem uppstod - apoteket hade varit utsatt för inbrott inatt och det var stängt. Jag gick lite närmre för att kunna läsa på dörren. Då öppnar en kvinna och berättade att det hade varit inbrott och är stängt, i samma andetag frågar hon om vi är på genomresa och om jag har legitimation. Vips så gick hon in och ut kom hon med min medicin. Helt otroligt! Det hade aldrig hänt hemma vid, utan där hade man allt vackert fått vänta.

Vidare drog vi till Storforsen. Klart värt ett besök. Jättevackert och en grym känsla att se den enorma kraft vattnet har. Döda fallet, var långt ifrån dött. möjligen så skulle man dö om man hoppade i från klipporna. Inte av köld, men kanske en liten lätt krosskada ;). 

I den klassiska tursitshoppen föll vi för trycket. Det inhandlades en cool hatt, inklusive myggnät - perfekt när jag paddlar kvällspaddling, ren- och älgkorv. torkat renkött, gravad älgfilé samt björksaft. Även där var de så serviceminded och gulliga. Helt klart så är myten om den svårflirtade och otalföre norrlänningen totalt dödad - det stämmer inte. Det kan i och för sig vara en fördel att komma från Västkusten och inte från huvudstaden. 

Eftermiddagen avslutades med ett bad i Pålsträsk. Det var helt klart badvänligt, både iform av strand och vattentemp. En fika med pannkakor satt fint och lite solning innan vi vände hemåt igen.

Nu väntar vi på att potatisen, ugnsbakade färskpotatis, ska bli klara och de ska avnjutas tillsammans med älgköttet. tyvärr fanns det inte någon mandelpotatis, för det var just det som vi ville ha till köttet, fast i mos.

Imorgon bär det av hem igen, efter en grymtbra semester. Jag är verkligen glad att den blev av och jag fattar att Sofia stormtrivs här uppe. Synd att det är 135 mil.

Kärlek till er!//M

PS Självklart så har det blivit en och annan glass här upp, och trot eller ej de säljs SIA här uppe. Innan lunch blev det ett rån med tre kulor och nu blir det hallonglass till efterrätt. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar