tisdag 12 juli 2011

Stora som helikoptrar!

I Norrland är myggen stora som helikoptrar! Efter att ha varit på dop, Oscars dop, i söndags där jag dessutom hade den stora äran att bli fadder, drog vi mot Norrland. Ett viktigt uppdrag det där med att vara fadder, jag ska lära honom allt jag kan om kristendomen.

Vi stannade till i Kumla och vi fick fixat resterande av möbelmöbleringen. Vår tanke, eller rättare sagt Jeppes tanke, var att vi skulle dra tidigt på morgonen, men ack så fel han hade. Vi var färdiga först klockan tio, när vi vi satt i bilen. Vårt första stopp, efter en snabbvisit på IKEA, blev Sala silvergruva och stan. Ett mysigt stopp med lunch. 

Till Luleå kom vi fram först halv tolv på natten. Det var skönt att komma till  Sofias lägenhet på Vänortsvägen med en färdigbäddad säng. Det var bara att vaska av sig och dyka i bingen. Luleå är en sådan mysig stad och med så mysiga människor. Att norrlänningar ska vara tystlåtna kan inte stämma. De är så artiga och serviceminded. Jag gillar verkligen detta. Dagen till ära idag var förgylld med marknad, inte en sådan där skräpmarknad med en massa skit, utan lagom. Dessutom fanns det en hel del annat att shoppa. 

Morgondagen bjuder på Gammelstadens kyrkby, som finns med på UNESCOs världskulturarv. Vi var här uppe för två år sedan och det är väl värt ett besök till. Därefter får vi se vart vi fortsätter. Det enda vi vet är att vi ska paddla, men inte idag eller imorgon, då det inte är gynnsamma vindar. Hindersön är ett av paddelmålen. Ska vara en fantastisk ö, på många sätt. Nu packade vi inte ner tältet, så det blir bara dagsturer. Detta är nog tur, då myggorna konkurerar med Concorden i storlek. När vi kom fram igår och öppnade bildörren så anföll de oss, ja det är sant, de anföll oss! Som galningar ville dessa bodtörstiga honor tömma våra blodförråd. 

Undrar så varför dessa blodtörstande honor fullkomligt älskar mig? Kan de vara homosexuella? Detta får undersökas. Det är kanske tur att vår jämställdhetsminister, Sabuni, har poängterat vikten av sexualundervisning i Sverige. Detta får jag se till att få in i mina ämnen till hösten - svenska och so. Ska väl inte vara så svårt ;).

Nej nu ska vi fortsätta att chilla och njuta av lugnet, det Norrländska lugnet, för att komma upp och iväg lite tidigare imorgon.

Semesterkärlek till er alla!//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar