söndag 3 juli 2011

Sicken helg!

Sitter i soffan med varsin dator, som vanligt i vår familj. Just nu njuter vi till fullo av helgen som varit. Igår morse åkte Jeppe och jag upp till Stocken för att sluta samman med Susann och Lasse. Vi hade köpt biljetter till Thomas di Leva på Tofta gård. Innan satt vi bara och njöt i det härliga vädret och drack ett glas vin. Vi hoppade över att paddla på eftermiddagen, då det blåste en del. Vi hade köpt biljetter inklusive buffë. Det var en buffë i havetstecken och var riktigt god, verkligen riktigt god. Till dessert var det halloncheescake och rabarberkompott med vitchokladmousse. Skäms nästan, eller varför det, men jag åt tre stycken. Den var gjord med kanel och vaniljstång - godaste ever! Den ska vi göra imorgon. 

Thomas di Leva är så grym! Hans texter är så tänkvärda och han är rolig hela tiden. Han skrattar och säger 17 gånger "jag skojar". Helt klart perfekta stället att lyssna på musik är Tofta. Litet och intimt, med en fantastisk omgivning. Det kommer att bli fler tillfällen, helt klart!



Kvällen/natten avslutades med att vi satt ute med Susann, Lasse och ett par tyskar och pratade. De var, framför allt han, friluftsmänniskor som både vandrade och paddlade. De älskade verkligen Sverige. Han hade svenska hokeytröjor, fotbollslandslagets shorts, lärt sig svenska mm mm. Vi skrattade så mycket och högt så granntältets dotter kom ut och bad oss sluta skratta. Hjälp! Hur gör man det, när man är med trevliga vänner?

Nattsömnen blev så där, precis som det brukar bli när man sover i tält. Dessutom så var det galet tokvarmt och vi har ju skaffat extremsovsäckar som tål ner till 19 minusgrader ;). Jeppe är som vanligt uppe med tuppen och fick dra upp mig halv tio. Allt för att få paddla i detta sköna vatten. Efter frukost bar det iväg med kajakerna mot Gullholmen. Väl när vi fann en lämplig plats att ta sig i land på, gick vi och åt en mysig lunch och drack den godast cappuccino på länge. Tänk vad gott det smakar. Som extra krydda så tog vi en glass på bryggan. Hemmabakat rån med fyra - ja fyra rejäla kulor - med blåbär, hallon/lakrits, pecannöt och mangosorbée. På toppen av allt en rejäl hög med mjulglass och jordgubbstopping. Jag är fortfarande mätt! Bästa var att tjejen i glasskiosken var så himla gullig och visste hur man gör kulor. Inget trams med luft i kulorna, utan riktiga doningar ska det vara.


På vägen hem fick vi riktigt glidarpaddling. Stilla med gassande sol och varmt i vattnet. Det är så grymt häftigt. En sådan lisa för själen. Väl tillbaka på Stocken var det bara att slänga upp kajakerna på biltaket och ge oss iväg hemåt, med ett fånigt leende på läpparna - som Susann säger.

"Vem ska man tro på, tro på...."

Kärleken är oändlig!//M <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar