lördag 16 juni 2012

En fantastisk dag, med IKT och fest, slutade med förskräckelse

Vaknade klockan fem i morse av telefonen. Jeppe svarar och jag hör på tonläget att det var allvarligt. Tankarna snurrade snabbt snabbt. Pappa? Pålle? Siv? Tankarna hann aldrig landa att Jacob är på väg till Tyskland. Jeppe säger "Ring Jacob, Malin!" 

Volvo on call är ett fantastisk tjänst som Jeppe har köpt till sin nya bil. Om något händer så larmas SOS Alarm. Just det samtalet vill INGEN ha! Jag hör genom telefonen att det är en man som pratar danska. Han förklarar för Jeppe att hans bil forslas bort, då de får signaler om att bilen ej kör, men förflyttas och billarmat har gått. Det finns inget som är så vidrigt och under fruktansvärt lång tid. Skräckscenariot rullade! De sekunder det tog innan jag fick ringt upp Jacob kändes som timmar. När Jacob svarade så visade det sig att de var på färjan mellan Rödby-Puttgarten och billarmet hade gått. Oavsett orsaker så var de välbehållna. En sådan rysare! Det tog lång stund innan vi kunde ta oss samman och lugna ner pulsen som låg på absoluta maxnivån. En funktion som är väldigt bra med Volvo om call är att Jeppe kan spåra bilen oavsett vilket land den befinner sig i. Så nu är bilen lokaliserad och just nu står den parkerad på Boardershop. Är helt övertygad om att vi kommer spana in bilen och framför allt Jacob med kompisars färd mot Göteborg. 

Ja en fantastisk dag som slutade med förskräckelse. Dagen började dock med Kungsbacka lär på Åsaskolan. Nu är det F-6:s tur att få ta del av GR och Pedagogiskt centrums utbildning i SAMR. Jag är processledare för webbpublicering. Kul! Verktyget för dagen är Wordpress. Jag hade ett gäng positiva Åsa och Furlidpedagoger som verkligen ville lära. Det är ett så kul att få arbeta med GR och Malin Frykman. Det är en aldrig sinande källa med idéer och positiva kommentarer. Det där med formativ bedömning platser verkligen.

Snabbt iväg från Åsa och hem, för vidare transport till Pedagogen för att fira Anns disputation. En jättetrevlig fest med många roliga tal. Det som annars kan vara långrandigt och ibland torftigt, var roliga och välskrivna. Maten var så god. En väninna till Ann hade lagat en mackidonisk buffé som avrundades med fantastika tårtor. Ja tårtor! Det var flera varianter som var så goda. Skulle lätt kunnat ta en runda till, men magen var så mätt, så mätt.

Nu ska vi ladda om bössan för näst event. Nu ska Sofia, Johanna och Martin firas. Tre grymma ungdomar som är färdiglästa. Sofia är klar sjukgymnast. Johanna och Martin är numerade examinerade från Chalmers och industriell ekonomi. Kul att de har nått sina mål och dessutom gjort det på bästa tänkbara sätt. Ikväll blir det middag med både Martins och vår familj. Så det kanske är dags att sätta igång och laga mat, ska bara spana in var Jacob är någonstans ;).

PS Nu är bilen på färjan igen ;). DS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar