måndag 24 juni 2013

Sardinien

Veckan börjar lida mot sitt slut. Imorgon eftermiddag styr vi kosan mot norr igen, efter en fantastisk vecka på Sardinien. Hotellet i Alghero har legat ett stenkast från strandpromenaden och gamla stan. Rent, fräscht, bra frukost och trevlig personal skapar de bästa förutsättningarna för nöjda Jeppssonare. 

Hyrbil är en bra förutsättningar för att få se och uppleva allt det som Sardinien har att erbjuda. Vi har skummat av de nordligaste selarna mellan väst och öst ner till Bosa. Vägarna har bjudit på de flesta kvalitéer och spännande möten. Vad sägs om kofösare med bil, hundar och bönder? Smala bergsvägar där vi varensamma  långa stunder och fina motorvägar.

Sandstränder med turkost vatten. Bergsstup med skummande vågor. Parasoller i långa rader och salta bad. Tokssalta bad.

Smaklökarna har fått sig rejäla omgångar. Fisk och skaldjur smakas. Svärdfisk är gott, liksom hjärtsnäckor. Tiramisu eller glass? Det är tunga beslut  

Tyngst blir nog våra väskor. Ingen bra start att börja med övervikt på nedresan. Lite omstuvning och en snäll kille som släppte igenom den för tunga väskan, så kom vi iväg.

Hyrbilen var snabbt utplockad och tillbucklad. Jo, vi tog en extra försäkring med noll i självrisk. Tur det, då det första Jeppe gör är att lyfta in resväskan i baksätet och trycka till plåten så det blev en buckla och lacken sprack. Öppna hissdörrar med att trycka på larmknappen är ingen bra lösning då det var dörren som skulle öppnas för tre italienskor. 

Ja det blev många skratt med familjen Mellegård-Gustavsson igår. Handbollsfamilj från Önnered, som också har blivit förälskade, förälskade i Sardinien. 

Mera bilder kommer, var så säkra. Har tagit sisådär 800 st. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar