lördag 8 juni 2013

Tårar av glädje och sorg

Oj, vad dåligt påläst jag är. Får nog börja köpa damtidningar, så jag inte faller ur diskussionerna om det kungliga bröllopet. Kan bara konstatera att flickan är söt och att klänningen var fantastisk. I övrigt har jag ingen "koll". Trodde att Carl-Philip var singel och hade ingen aning om att Chris, heter han väl, var så mycket äldre än Madeleine. Till och med Jeppe, släktens största republikan, visste oroväckande mycket. Nu är det gjort, och jag undrar om han vet vilket helvete som nu väntar. Fräckaste klädsel idag var i alla fall Mark Levengoods väst. Den lyfte eftermiddagen.

Övrigt har veckan bjudit på studentmottagning, datortomografi, synundersökning och mys med grabbarna bus familj, Janssons. Blev lite ledsen när Carl 3.5 år satt och sa "negerunge nummer ett", då det troligaste är något som han har fått höra. 3.5 år och världens finaste kille. Både han och Oscar är så söta och har fina näpna drag från mamma Matilda, som är från Sydkorea. Tror ju knappast att Carl har hört detta från någon vuxen och med tanke på hans ringa ålder så är ju hans umgänge däromkring. Hoppas att ursprungskällan fick sig en rejäl åthutning och att det inte upprepas. När ska vi, som tror oss vara så toleranta, svenskar acceptera alla? Så inskränkt!

Gårdagens datortomografi på magen innebar att sovmorgon var bara att glömma. Upp innan åtta för frukost och konstrastvätska. Smakade inte gått och en liter skulle drickas under en timme, med en kvarts mellanrum. Den erfarne sjuksköterskan trodde att hon kunde sticka mig i armvecket, där alla andra går bet, fick trevande arbeta sig neråt mot handen. Synd att det ska göra så ont bara. Efter undersökningen ska det drickas mängder med vatten i dagarna två, vilket innebär en faslig massa besök på toaletten. Snart är det över.

Nu åter till ordningen. Ett glas rosé och garderobsröj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar