fredag 12 augusti 2011

Läsåret 11/12 på gång

Ja då har vi kört igång arbetet på Smedingeskolan, Fjärås. Att starta, efter semestern, på en torsdag fick mig att höja på ögonbrynen redan i våras. Min tanke var givetvis att vi skulle vara lediga veckan ut och börja måndagen därpå. Med facit i handen så är det inte så dumt att vi startade som vi gjorde. Helgen kom snabbt och tid att smälta alla intryck. Dagarna har varit bra, till och med mycket bra, och givande. Vi har fått flera nya kollegor, vilket alltid är bra. Lite nytt blod i ådrorna. Detta har givit mig en ny mentorskollega i år sju. Vi "delar" numera på fd klass 6A1, som har blivit lärgrupp 7A och mentorsgrupperna 7:1 och 7:2. Dessutom har vi fått flera nya elever till gruppen. Vi blir tillsammans 26 stycken varav tolv är flickor och fjorton är pojkar. Underbart att få en sådan jämn grupp, ur ett genusperspektiv. Ska bli kul att få möta alla elever igen.

Skolan har fått en riktig ansiktslyftning, invändigt. Det är framför allt elevutrymmena som har fått snickarnas och målarnas uppmärksamhet i sommar, och det märks. Det ska bli kul att se hur eleverna tar emot detta. De låsta dörrarnas tid är förbi och vi ska äntligen få ett öppet uppehållsrum med elevcafé mm mm.

Det kommande året kommer att bli spännande, och säkert arbetsamt, med de nya kursplanerna, skollagen och delvis nytt tänk. Målet är bla att öka samarbetet mellan både oss lärare och ämnen. Allt för att säkra bedömningen och att eleverna ska veta att vi alla arbetar likvärdigt.

Just nu ligger vi i varsin soffa, lagom mätta efter rullader på rödtunga och lax med sherrysås och avslutade med vaniljglass med hemmagjord rödvinbärssylt. Karen Blixen går på ettan och vi båda vet att ögonen kommer snart att svika tv:s intresse, trots filmvalet.

Njut av augustimånads fräschör och ljus//M <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar