fredag 1 mars 2013

Veckan som gick

Som vanligt så är det måndag och fredag, hela tiden. Förra veckan slutade med en promenad runt Sisjön. Halt var det, och inte bara på spängerna, överallt. Fint väder, men kallt i vinden.

Veckan har bjudit på mycket bra. En halvdag med iPadutbildning tillsammans med Hålabäcksskolan och Ebba Petterssons privatskola. Jag fick rycka in och hålla i två workshops om social medier. Jag hade definitivt behövt att få gå på egna, men det kommer fler tillfällen för utbildning. Redan i nästa vecka, då vi ska till Alingsås för fortbildning i Storylines. Blir säkert två bra dagar, om en tröttande.

Igår hade vi varmluftsballongsrace i Äventyr i naturen. Det var inte helt lätt att få luftballongerna att lyfta, trots fön och värmeljus. Två pristagare blev det trots allt. En för priset för bästa ballong och en för bästa flygtur. Den sistnämnde flög, neeer. ;) Kul är det att få 15-16-åringar att klippa, klistra, bygga och pyssla. Det var engagerade killar, för nu är det bara killar som är med på denna inriktning.

De nationella proven i svenska har genomgått en rejäl ansiktslyft. De muntliga proven är annorlunda, men rent spontant så kändes det bra när vi startade med år nio idag. De satt i grupp om fem elever där de får varsitt ämne att diskutera. De ska leda diskussionen utifrån ett givet ämne. Eleverna var nervösa och även jag hade tentaklarna på spänn. Tillslut blev det svåraste att hålla koll på tiden. De skulle påminnas efter fem respektive nio minuter. När dagens grupp var klar, så kändes det bra. De var nöjda och jag med. Alla glada och arbetsveckan slutade bra.

Denna helgen kommer att innehålla mycket aktiviteter. Sofia är hemma från Karlskrona. Lördagen innebär träning med spinning, gym och sedan skridskor med familjen Jansson och då följer både Sofia och Jacob med. På söndag blir det familjelunch. Martin, Johanna och Jacob kommer och äter innan Sofia drar hem till Karlskrona igen. Veckan är slut och det är dags för den där måndagen igen.

Bjuder på lite fina kort från Sisjön. Mer lär komma från denna helg och framför allt nästa helg då vi ska åka längfärdsskridskor med Friskis och svettis. Jag är överlycklig att det äntligen blir av. Jeppe är mindre glad, men hänger på. Det gäller att passa på när vi har expertisen med oss.










Fjärrkontrollen - check! Bra att brassa på ryggmärgssträngsstimuleringen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar