fredag 31 maj 2013

Äventyr i naturen med Smedingeskolan


Oj, vilka dagar vi har haft. Igår stack vi, 24 elever och 4 vuxna, mot Kalvsjön för att paddla i två dagar. Detta kan vi göra tack vare att vi fått ta del av Skapande skola-pengar. Vi har inriktning en gång i veckan, i 80 minuter. Dessutom har vi två heldagar per termin. I år beslutade vi oss för att paddla kanot. 13 kanoter och två havskajaker drog iväg igår vid lunchtid. 

Paddelteknik var inget som vi hade "övat" på och det märktes. Vissa paddlade bra mycket längre än nödvändigt och bjöd på många leenden. Periodevis fick vi zickzacka mellan träd och bråte. Det gällde att se upp och ner. 

Första stoppet blev där vi skulle slå läger för natten. Lunchen intogs och tält restes. Allt gick i väldans fart. Vilket härligt engagemang. När allt var klart satte vi oss tillrätta i kanoterna igen, för att paddla medströms. 

Italiensk kyckling med risoni stod på menyn. I kokboken På en låga är fylld av goda recept för Trangiakök. Inga konserver eller frystorkad mat här inte. En snabb gemensam genomgång över middagsbestyret. 

"Vaa, ska vi laga maten?"
"Ja, inte är din mamma eller pappa med."

Vips så bryndes kycklingfiléer, paprika och purjolök. En stund senare satt vi alla mäta och belåtna. 

Efter maten badades, paddlades det och vissa hade brashäng. Många trötta ögon och möra kroppar. Klockan tio var det dags att kryp till kojs. Vi var tvugna att stiga upp klockan sju, för att hinna paddla den sista sträckan. I ärlighetens namn kan jag erkänna att jag trodde i te att det skulle bli tyst så snabbt. Vid elva-snåret kunde vi vuxna krypa ner i våra sovsäckar. Vissa sov mer eller mindre, de flesta mindre. Vi var några som drog några serenader. Jag är en av dessa. Skyldig!

Morgonbestyren gick undan. Vid halv nio satte vi alla i paddlingsställning. vi hade ett par timmar paddling framför oss. Väl framma vid vårt mål, hade vi ett gäng slagna hjältar. Paddlingen hade verkligen sugit musten ur dem. Efter att alla kanoter var tömdapch tvättade, brassade vi korv med bröd. På ett nafs var 72 korvar stekta och uppätna. 

Tror att det var fler med mig som tog en tupplur när de kom hem. Ömmande muskler, rygg och ögon små som ja, jag bet inte vad. Det kommer bli tidig i bingen ikväll. Hoppas att alla är lika nöjda som jag är. Detta har varit två väldigt lyckade dagar. 

1 kommentar:

  1. Låter som en nyttig upplevelse, i fler än ett avseende: "Vaa, ska vi laga maten?"

    :)

    SvaraRadera