tisdag 20 december 2011

Dan före dan, före dan, före dopparedan

Som vanligt så har året rusat iväg och vi är med ett helt gäng nya erfarenheter.  Även i år blir det digitala julhälsningar och just nu bestämde jag att det blir en gåva till Stadsmissionen och BRIS. Känns skönt att slippa välja till vem - utan båda får en slant, som går till bra ändamål.

Från att vare en ganska stor familj på liten yta, så är alla barn utflugna. Helt plötsligt kan vi inte klaga på att vi är trångbodda. Jacob flyttade in till stan, i början av året. Han hyr Johannas lägenhet, då hon har flyttat ihop med Martin. Även Jeppe har blivit med lägenhet, en övernattningslya i Kumla. I juli fick han en central etta ned sovalkov, som är helt ok. Så i somras bar det av till IKEA, Örebro för shopping. 

I övrigt så bjöd året på en del skidåkning. Det blev både Alperna, - över jul och nyår - Norge ett par vänder och sist och minst Hestra med skolan. Det var längesedan som vi fick så många skiddagar som 2011. Får väl se om vi kan få till fler dagar denna säsongen.

Tyvärr så har vår paddling fått stå tillbaka en del, till största del pga vädret. Vi fick dock några fina turer uppe i Bottenviken. Spännande paddling med skön paddling och få båtar. Helt olikt Västkusten, som sommartid liknar E6:an. Ett par vänder till Stocken blev det. Dels för att lyssna på Thomas di Leva och paddling, samt Stockenträffen med Friskis & Svettis. Den sistnämnda bjöd på galet mycket regn. Så tacksam för vårt tält, som är så bra. Fast vad gör det med lite regn när vi fick uppleva häftig paddling, men surf och strömt vatten. 

Nu nalkas julen och barnen kommer hem. Sofia har kommit ner från Luleå och blir hemma i ett par veckor innan hon beger sig norr ut för sin sista termin, innan hon blir klar sjukgymnast. Johanna, som också är på slutklämmen av sin utbildning, kommer hem för ett par dagar innan hon åker till Martin och hans familj i Fjätervolen. Likaså blir det med lillplutten Jacob. Ett par dagar ledighet innan han åter börjar arbeta. Tyvärr så innebär det ingen längre ledighet för varken Jacob eller Jeppe, så vi får umgås desto mer de dagar vi har.

Vi önskar er alla en riktig god jul och gott nytt år, och hoppas att ni alla passar på att njuta.//Jeppssons


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar