torsdag 29 december 2011

Vänlyx eller lyxvän, eller bara lyx i allmänhet

Det var det där med vänner igen. Njuter till fullo av mina, både irl och genom olika digitala forum. Just idag har dagen förgyllts av min absolut äldsta väninna, ja inte till åldern då. Vi har känt varandra sedan juli 1969, då vi flyttade till Särö. Båda våra föräldrar hade då köpt ett kedjehus i ett nyproducerat område och där bodde vi vägg i vägg. Hela området var i princip befolkat med barnfamiljer, så kamrater fanns det mer än gott om. Helt otroligt så lätt livet var. Springa ut genom dörren och där var alla. Att vi dessutom hade hela skogen bakom oss och en fotbollsplan framför gjorde ju saken än mer enkel. Åldersskillnad var det ingen som pratade om, alla var med. Rödavita rosen, Jag begär krig, twist, långhopprep, Kurragömma, Burken - ja leka det kunde vi.

Ja och leker gör vi än idag, fast lite mer vuxet. Att fortfarande finnas i varandras närhet och att saker och ting bara är, känns lyxigt. Idag har vi bara suttit och fikat hemma hos mig, helt kravlöst. Att vi sedan är kloka och alltid har lösningar på det mesta, det vet vi ju ;). Dock fick den där behövliga promenaden stå tillbaka, pga av blåst som aldrig verkar avta. Tänk vad det skulle sitta fint med en vindfri, solig dag ute i kajaken. Får se om det vill sig på denna sidan nyår, vilket är tveksamt. Fast de hänger där de hänger och rätt som det är så är det dags. Även kajakerna är en lyx. Vårt boende är en lyx, att få bo så nära havet. Ja livet är lyx, med allt det innebär. 

Snart lägger vi 2011 bakom oss, med nya erfarenheter i ryggsäcken, och möter 2012. Blir 2012 förändringarnas år? Blir 2012 året då allt händer? 2012 - året då mycket händer. Jo, det kan jag lova! Många jubilarer och många anledningar till firande blir det, det vet jag. Så ring ut det gamla och ring in det nya!
 

Och glöm för all del inte att hålla i hatten! För hur som helst så är det är i motvind en drake lyfter. Kärlek!//M



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar