söndag 26 augusti 2012

Mör men mer än nöjd

Tur att vi har två soffor, för nu ligger vi och bara jäser. Igår åkte vi till Stocken för den årliga helgen med Friskis och Svettis. Klockan elva satt vi kajakerna och paddlade mot Gullholmen. Turen gick vidare längst med Herrmanö för att så småningom nå kvällens mål, Vallerö. När vi kom dit möttes vi av ett gäng finlandssvenskar, som gick en statlig utbildning inom event. De fick en veckas kajakinstruktörsutbildning i Sverige. De kajkade runt i Bohuslän och hade tillbringat dagen väster om Vallerö och surfat på vågorna. Havet bryter där och det går underbara surfvågor. I år tog vi inte den svängen, tyvärr. 

Efter att vi rest tält och tarp tog vi oss en runda runt ön. Kärringön tronar upp sig i söder och Måseskär åt väster. Där gick vi bland betande kor och får. Middagen lagades under tarpens skydd, och tur var det för jösses vad det började regna. Vi hade precis fått i oss middagen innan himlen öppnade sig. Lycka att vi har ett grymt tält och supervarma sovsäckar. Somnade och sov i fyra timmar och vaknade av att regnet hade avtagit men att bruset från havet ökat. Det lät som om det blåste storm. Mysigt att somna om till.

Klockan åtta gick tapton. Katarina Väckte oss, så det var bara att palla sig upp ur den sköna sovsäcken. Ett morgondopp i turkost vatten piggade upp mig. Varför åka utomlands när det är exotiskt vackert här. Kvällens disk fick sig en omgång och sedan brassades det pannkakor. Helt ok frukost, här med exotiska frukter. Hoppackning och iväg. 

Dagens paddling gick mot Herrmanö och Stocken. Lite motvind och små mysiga vikar blev dagens tur. Ett fikastopp och sedan tillbaka till Orusts kajaker för att packa ihop oss och dra hemåt, och ligger vi om är helt slutkörde. En helg helt utan arbete, inte ens några tankar  eller funderingar har vikts åt jobbet. Då är jag ledig, verkligen ledig. 

Morgondagen bjuder bl.a. på mys med mina åttor. Lovat en vinst för tisdagens femkamp, som alla får bli vinnare i.  De har verkligen påbörjat terminen på bästa sätt, så lite glass är de allt värda. Efter en lång arbetsdag, ska jag bara ta mig hem. Ingen träning imorgon, utan ryggen ska få vila sig oformlig tills tisdag då det blir gymmet igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar