torsdag 9 augusti 2012

Vendelsö

Oj vilken dag! Upp tidigt och iväg, med lunchen packad. Denna gången ska vi till Vendelsö, och ingen annan ö. Valborgshelg bjöd nämligen på en helt annan. Så kan det gå när man saknar sjökort. 

Svag vind och blå himmel, vad mer kan vi begära? Efter att ha paddlat runt Älmö paddlade vi mot bryggan på Vendelsö. En kort promenad upp mot vandrarhemmet och kvarnen. Vilken mysig ö. Vi valde dock att fortsätta tillbaka till Älmö och dess sandstrand, för sol och lunch.

Frillesås, Torstensvik




Enligt tradition ska båterna lämnas på stranden för att förmultna och bli ett med naturen. Om det gäller detta vraket låter jag vara osagt. 




 Dagens lunch bestod av risoni, rökt lax, broccoli och sallad. Smakade hur bra som helst. Det där att sjön suger stämmer så bra så. 

"

Att det gick får på ön hörde vi, men att de kom så nära oss märkte vi inte förrän vi skulle börja packa ihop. Helt plötsligt var de bakom oss, helt orädda. Paddlingen hem började i lugnt vatten för att så fort vi rundat Älmö blåsa rejält och det gick gäss. Blöta blev då vi hoppat över kapellet, men kul att få surfa lite på vågorn.

Eftermiddagen slutade med att Sofia skulle lära en kollega kinesiologitejpning och vi var utmärkta offer för den gröna tejpen. Tejpen kan behövas, efter en dag i kajaken för det känns. Nu blir det soffmys innan det är dags att krypa till kojs. Är övertygad att två kommer sova mycket gott inatt.

"Och steg ett är att börja njuta av livet. Fantastiska saker händer människor som njuter av livet", Terence Trent d'Arby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar