lördag 6 oktober 2012

2000-talets skola, Särö skola

I veckan har det varit officiell invigning av Särö skola och vilken tur vi hade som såg det på Facebook igår. Idag var det öppet för oss vanliga dödliga. Nyfikna som vi är har vi varit nere under sommaren och tjuvkikat in genom fönsterna, men nu äntligen blev det tillfälle att få skåda verket. Kul för alla barn i Särö som äntligen fått sin nya skola, samtidigt är det synd att Ekenässkolan har fått stryka på foten och flyttat ifrån Bullerbyhusen från början av 1900-talet.

Skolan är inredd med den nya teknologin för IKT, så som 3D-projektorer i no-salarna och Smartboards i alla salar. Hoppas nu att personalen får grepp om de nya verktygen och använder dem. Eller rättare sagt, går det att undvika? Gud, detta skulle jag vilja ha! Hoppas nu att det snart blir vår tur på Smedingeskolan, så att även vi får komma bort från den 70-talsbyggnad som vi går i dagarna långa.

Efter skolbesöket blev det en underbar promenad till havet. Höstens höga luft är helt oslagbar. Det brinner i löven och detta är den bästa av årstiderna. Äpplena dinglar i träden och päron likaså. Just detta saknar jag med vår gamla adress och vår fruktträdgård. Fattar inte varför vi inte har planterat fruktträd på tomten. Det fick bli köpeäpplen till kvällens dessert, äppelsmulpaj med vaniljsås. Magen är mätt och belåten, så nu tar vi oss ner till macken för att hyra en film. Kvällens TV-utbud passar oss inte riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar