lördag 5 oktober 2013

Bak och mat

Mycket arbete idag. Satt från arla morgonstund, ja det var riktigt tidigt. Vaknade redan vid åtta, så halv nio så var thét i muggen och yoghurten i magen. Har skrivit omdömen dagen lång. Fick ett välbehövligt break när Jacob kom hem för lunch och skjuts. 

Nästan break kom efter tre. Driftstörning hos Telia. Då var det bara att packa ihop dagens arbete. Ett lätt skifte från arbetsrummet till köket. Ja nu är det ju så att Jeppe har tagit arbetsrummet i besitning och min arbetsplats är, självvald, i soffan. 

En Kitchen aid-look a like gillar inte dubbel vetebrödssats på 25 dl mjöl. Sakta men säkert bearbetades mjölet i degen. 

                           

                           

Det blev ett präktigt gäng av vaniljbullar med och utan russin samt kanelbullar. Det luktar så gott och kommer sitta som en smäck till kaffet efter maten. 


Middag ska bla bestå av pepparsås. Grov mortlad svartpeppar, som kokats i kallt vatten i omgångar. Där efter fräses pepparn och finhackad scharlottenlök. 


Detta flamberas i Jeppes cognac. Äntligen fick jag användning för den. 


Fonden reduceras i sakta mak. Snart är Hasselbackspotatisen färdiga, såsen ska monteras med grädde och Dijonsenap och entrecôten läggas på grillpannan. Tjolöholms gårds kött så klart. 

Vi kan luta oss tillbaka i soffan och vara nöjda med dagens dagsverk.

Smaklig spis och njut av en fin höstkväll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar