torsdag 9 december 2010

Barnkonventionen-mobilfilmning i 6A1

Nästan hela 6A1 20101208, efter tårtkalaset.

Idag har 6A1 fortsatt arbeta med mobilfilmningen. De arbetar i tre olika grupper och har valt ut ett antal olika artiklar ur barnkonventionen. Grupperna har påbörjat manusarbetet och det är inte lätt. De diskutera, argumenterar, försöker komma överens och dessutom komma på en handling. Det hela ska utmynna i filmer på max tio minuter.

 
Felix, Ice, Clara, Fanny och Gustav grubblade länge på vad den elaka damen ska heta. Kajsa saknas på bilden.

Det är roligt att höra hur de diskuterar och hur de ska göra. "Ja, men han ska ju sitta i fängelse", "Måste vi vara på skolan?", "Hur ska det se ut då?". De filar och knåpar och försöker komma överens. Någon grupp behöver statister och rekvisita.

 
Julian, John, Amanda, Wille och Rasmus behöver, tillsammans med Emma, en lärare med i sin film.Vem får
den rollen tro =P.

 
Emil J, Adrian, Elin, Kamilla och Emil I behöver en "socialtant". Johan saknas på bilden.

Det är spännande att höra hur de själva väver in flera olika artiklar i en och samma story. Helt plötsligt klarnar det hur viktiga alla barnkonventionens artiklar är, både enskilda och gemensamt. Det är svårt att plocka ut enstaka. 

Hur dessa filmer blir får ni se senare i vår. Redan i slutet av januari kommer Neta Norrmo, från UR, tillbaka till klassen för själva filmandet. Då ska manusen vara klara, rekvisitan på plats och mobilerna vara fulladdade. Jag hoppas även att ni kommer få läsa mer om projektet på Smedingeskolans blogg samt klassen skoltidning. Om inte annat så gå in där och läs om andra intressanta händelser och inlägg från Smedingeskolan, Fjärås. 

Väl mött i vintermörkret!//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar