lördag 18 december 2010

Julavslutning

Nu är det jullov och det ser ut som om alla får njuta av en vit jul. Hoppas verkligen att detta får ligga så att kälkar, pulkor, skridskor och skidor får slitas rejält. 



Igår fick vi en härlig avslutning på Smedingeskolan och framför allt min goa 6A1. Eleverna hann inte in i klassrummet förrän de frågade när de ska få sina julklappar, fast det fanns vissa problem. Jag hade sökt Tomten med ljus och lyckta, men han var svår att nå. Vi började med att prata lite om varför vi firade jul och de allra flesta hade bra "koll", men jag var bara tvungen att visa Jesu födelse från Youtube (se föregående inlägg för länk). Den är så grymt bra! Snacka om att få med allt från socialmedier, IM, IKT-lösningar i massor. Se den! Där efter var jag tvungen att läsa den söta tomtedikten.... Är det konstigt att det var svårt att få tag på någon tomte? Klassföräldrarna hade ordnat med supergod fika och alla var så nöjda! Det är så mysigt att, dels ha samkväm med dessa ungdomar samt att det är föräldrar som tar sig tid och kommer med. Tack för ert engagemang. Förmiddagen avslutades med julsånger i musiksalen, med bland annat rektor Anders på gitarr. Eleverna spelade och sjung, för att avsluta med långdans genom skolan. Dagen avslutade personalen med en jullandgång och mys i personalrummet. Så nu är det lov!

Lovet ska gå i njutningens anda, med bara lite arbete. Sofia kommer hem ifrån Luleå på måndag och det ska bli så mysigt. Hon har inte varit hemma på hela hösten. Nu kommer hon vara hemma i ett par veckor för att åka tillbaka och tenta i Luleå och återvända hem för 2 x praktikperioder på ca tio veckor. Innan dess ska vi avnjuta en vecka i Alperna och fira både jul och nyår. Gott att ha alla barnen på rätt sida Sverige samt få med dem till St Anton och Ischgl. Hoppas bara att jag får ett positivt svar från magnetkameraundersökningen. Det är lite nervigt, men jag SKA åka skidor. Tur att det finns bra smärtlindring och TENS.

Njut av snön!//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar