fredag 4 maj 2012

Check, check och check igen!

Tänk vad livet leker och så lätt saker och ting kan te sig. Som en glad bomb landade Skapande skola-pengar ner i fickan. Dryga 55 000 kronor till inriktningen Äventyr i naturen. Den sitter som en smäck. Klockrent! Nästa läsår säger jag bara, oj oj oj. Det kommer att hända saker, fast det återkommer jag till då. 


Tänk om saker och ting bara kan få vara? Har precis avslutat en diskussion med Jeppe. Det finns inget motstånd hos många idag. För minsta lilla motstånd så blir folk kränkta eller bryter ihop. Att gå in i väggen gör var och varannan människa. Det kanske ska skrivas in i var mans cv? Personlig erfarenhet: Utbränd mellan...., Gått in i väggen mellan... Vart ska det sluta? När ska vi "rycka upp" oss och ta ansvar för vårt liv. Tycker det är fruktansvärt för familjen som mist sin dotter och det är galet att föräldrarna inte bedöms lika, men det är ingen sjukdom att sörja. Kan tyckas vara hårt och cyniskt, men vissa saker måste man ta tag i och gå vidare. Hjälper det att vara sjukskriven? För ett par år sedan var överläkaren på Sankt Görans på TV. Han var ganska uppgiven över hur vi hanterar saker som när hunden dör, pojkvännen gör slut osv. Förr så var det att "gilla läget" och gå vidare. Numera söker många psykvården. Vad hände där? Vad ingår i ett normalt och i ett onormalt liv? Någonstans så ringer det en varningsklocka. Är det så att allt curlande har borstat till oss en gång för alla?

Ja, det känns skönt att leva ett normalt liv, eller inte... Avslutade eftermiddagen med ett pass på gymmet. Lagom härligt att få svettas av sig veckan för att kliva in i helgen. Inte för att helgen blir arbetsfri, då det finns både ett och annat att både rätta och planera. Filmanalystemat ska fixas. Har dessutom lovat en elev att hon ska få mina stödanteckningar från genomgångarna, så de måste göras. Antikentemat ska finslipas. Där ska It-Carl hjälpa mig med Mindcraft, som eleverna ska få arbeta med. Vad sägs om att bygga upp Asien, Afrika, romarriket, Sparta och Aten i en digitalvärld? Tror att det kan bli kul. Dessutom ska svenskan för år åtta fixas, frågan är bara vad vi ska arbeta med. Får ta och diskutera det med eleverna på onsdag.  Blanda detta med kräftor med god dryck, goda vänner och allt det där som gör livet så där fantastiskt som det bara är. Var nöjd med allt som bara går och vara tacksamma för att vi inte bor i Stekenjokk som har tre meter snö idag- =D



Att vara normal är ingen av mina starkare sidor, eller...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar