söndag 6 maj 2012

Det är svårt...

...att ha det bättre än så här. Har haft en härlig helg med en hel del fixande. Började lördagen med en sovmorgon värt namnet. Jeppe åkte iväg tidigt för att spela tennis med Göran. När han gick upp somnade jag om, för att vakna först klockan elva. Fattar ingenting! Sov ju inte så länge ens som tonåring. Det var bara att dra sig upp för att åka och handla mat och lite annat. Sprang över ett par nya Merelle sandaler. Passar perfekt då mina slip-in ska gå till de sälla jaktmarkerna. Kvällen avslutades med grillat och rabarberpaj med Stefan och Kerstin. En mysig kväll.



Söndagen blev ej bortslarvad med lång sovmorgon, utan uppe med tuppen. Iväg för att handla virke, men självklart var Beijers stängt. Borde vi ha koll på. Nu blev det sjösten till vårt stenparti som aldrig blir färdigt. Vi tänkte om och nu blev det sjösten istället. Blir nog fint när det blir helt klart. Vi måste bara ha ett par säckar till. Tomater är planterade och physalis likaså. Luktärtor och Krasse kommer pryda krukor. När allt var färdigt så kändes det helt ok att luta sig tillbaka i solstolen för en timme eller två.



Helgen rusar mot sitt slut, fast ett spnningpass och lite arbete återstår. På tisdag ska sjuorna påbörja tema antiken. Denna gången ska de få skapa, både digitalt och med sax, lim samt papper. IT-Carl ska hjälpa mig med Mindcraft. Eleverna ska få bygga digitala städer. Ska bli kul att se vilka elever som väljer vad. Måste fila lite på föreläsningarna och planeringen innan arbetsveckan börjar. För imorgon bli nog matade med annat. En heldag med entreprenöriellt lärande inne i Göteborg. Ska bli skoj! Tror dessutom att måndagen kan kopplas ihop med Christina Löfving nya bok, Digitala verktyg och sociala medier i skolan. Kan bara rekommendera alla - LÄS DEN! Så mycket bra och matnyttigt. Känns så skönt att få bekräftelse efter bekräftelse. Lgr 11 och digitala verktyg inkl sociala medier är ett måste i dagens skola. Vi har inga andra val, vilket verkligen är till glädje.

"Den som behärskar ögonblicket, han behärskar livet." 
Wolfram von Eschenbach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar