tisdag 1 maj 2012

Går det bra eller går det som vanligt?

Ja kanske som vanligt. Det är verkligen helt galet hur dåliga vi är på att navigera. Denna gången kan vi i alla fall skylla på att vi inte hade något sjökort. Trots noggranna studier av kartor, sjökort och en hyfsat noga egenhändigt ritad karta var vi helt övertygade om att detta kommer att gå vägen. I med kajakerna vid Gårda brygga, Åsa och iväg. Planen var egentligen att lägga i dem vid Näsbokrok eller Frillesås, men vi ångrade oss.



Efter två timmars fantastiskt paddling rätt söder ut, med Värö bruk i sikte ser vi Vendelsö, jo vi ser två hus på ön. Väl där var vi rejält svultna och fram med maten. Dagens lunch blev pannkakor  med hallon och blåbär på. Smakar mer än väl. När kaffet var urdrucket var det dags för en inspektionsrunda på ön. Jo, vi möter faktiskt folk där så vi måste vara rätt. Eller? Väl uppe på toppen så ser vi att de tak vi såg från havet var delar av Värö bruk. Som säg bör så var vi på fel ö. Frågan är bara "Var är vi?" Fram med mobil och GPS:en.Ustö. där var vi. Ja, ja vad kan en dag på Vendelsö vara? Det märker vi nästa gång. För nästa paddeltur kommer att gå dit. Oavsett så fick vi en härlig dag på havet. Från tolv till sex, med mycket sol och bad. Årets första dop i elva gradigt-vatten. Kallt var det, fast ändå sju grader varmare än förra årets premiärdopp. Fast då var jag i i början av april.



Härlig ledighet har det varit. Fyra dagar med mycket mys, paddling, umgänge med goda vänner och god mat. Härligt att fyra dagar kan fylla på så mycket. Så nu blir det åter arbete, fast med något färre elever. År sju är på PRAO, eller de elever som har lyckats få en plats. Det är inte lätt för dem, så jag hoppas verkligen att alla blir väl omhändertagna. Förstår inte hur arbetsgivare tänker. Det är jättenyttigt att få PRAOA och de allra flesta ungdomar gör verkligen sitt bästa på arbetsplatserna, men ändå är det många som inte orkar eller hinner ta emot elever. Tänk om vi lärare skulle resonera så? Nej, inga VFU-studenter tack. Tycker faktiskt att det ingår i arbetet, även om det tar tid - för det gör det.

Nu är det dags att stänga butiken för dagen, med röd näsa samt kinder, och ett leende på läpparna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar