lördag 7 maj 2011

Blandade korvar och flanar i Saluhallen

Var någonstans finner man den optimala matnjutningen i Göteborg om inte i Saluhallen så säg. Jag är uppvuxen där, då min mamma åkte in varje vecka och handlade och jag alltid åkte med. När jag blev äldre så bytt hon dag, från lördag till fredag, och jag tog bussen in efter skolan. Detta var vår heliga stund på veckan. Ett tur på stan, men alla dessa magiska dofter och smaker, för att sedan avsluta med fika. När jag flyttade in till stan mötte jag upp efter arbetet och även Jeppe när han kunde. När barnen kom hängde de med och vi avslutade kvällen hemma hos oss med kvällsmaten. Även vi gjorde oftast våra inköp i Saluhallen. Osten hos Hugo Ericsson, Köttet hos Ebons, frukt och grönsaker hos Kerstin och Bertil. Än i dag är minnena starka när jag går in där. Ska man handla ungerska eller jugoslaviska korvar så ska man definitivt handla dem hos Beba. Hon har de bästa korvarna i stan och även dessa har gamla anor. Bebas pappa började ner i Malmö och flyttade upp till Göteborg. Beba har haft affär här och i Bazaren, som låg bredvid. Bebas son, Dejan, är en god vän till oss, som tills för ett antal år sedan arbetade med Beba. 
Idag tog vi oss en Göteborgsrunda. Vi åker allt för sällan in, vilket vi inte fattar för när vi är inne så bara vi älskar det. Dagens mål var bara Beba, men självklart blev det en runda runt Magasinsgatan, Korsgatan, Kunsgatan osv. Sedan är det givet att det blir en fika på da Matteo i Viktoriapassagen. Har ni inte varit där, så gå dit. Drick deras underbara kaffe och ät god macka på surdeg. Du står dig hur länge som helst.

Nu ligger vi i varsin soffa och hejar på Sävehof, hur nu detta gick till vet vi inte ;). Damerna har vunnit och nu är det väl herrarnas tur. Vi är mätta efter att ha valt Bebas korvar till middag och även jag har fått njuta av ett glas gott rödvin, för denna dag har flutit på UTAN några starka dundertabletter. Så skönt! Helt ok dag, även om vi inte kunde följa med ut på sälsafarin pga mig - eller rättare sagt pga min kropp ;). Jag känner mig nöjd över att jag tog sjukgymnast Agnetas ord på allvar och avstod. Det kommer fler tillfällen, trots allt.

Kvällen ska, efter matchen, avslutas med en långpromenad i det ljuvliga vädret. Kanske en tur ner bland soporna. Jeppe är inte helt nöjd med min rensningsinsats och slängt manualen till den nya spisen ;). Jag ogillar manualer och Jeppe gillar dem, så jag var helt övertygad om att han hade läst klart den. Jag är av den bestämda uppfattningen att en spis är en spis och krångligare än så är det inte, PING! Fast visst är det inte ok att kalla sin fru för flane, eller? =P



Njut av denna ljuvliga kväll!//M =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar