fredag 17 juni 2011

Gräva i soporna är inte min grej, men...

...precis så fick jag avsluta läsåret 2011. Efter dagens läkarbesök - med frysning av solskador och borttagning av födelsemärke - möte och planering av inriktningen Äventyr i naturen. Anders och jag satt och grovplanerade hela läsåret för de två grupperna. Oj, vad lite tid vi har! Det finns så mycket roligt som vi vill göra och kul ska det bli! Hoppas att alla våra elever är lika på som vi är. Ja det kommer bli mycket med fiske, kajaking, mat, överlevnad, klättring mm mm. Det är så värdefullt att vi har många och mycket runt om kring oss som stöttar. En av klipporna är Lasse, vår vaktmästare, som har hand om en egen sjö som han har fiskeodlingar i.

Överlag är Lasse en klippa, en helt och fullt oersättlig klippa! Idag fick jag kontouppgifter, för att banka in de pengar som vi samlat in för Älsvsborgs fästning. Dessa pengar har legat i tryggt förvar, inlåst tills mina rensningstag satte in och jag skulle slänga de lappar med ok från föräldrarna att deras barn fick följa med. Dessa lappar åkte i papperskorgen MED pengarna och detta kom jag på när jag skulle åka hem. Vem rycker ut och hjälper till och letar om inte Lasse. Efter att vi har sökt på fem olika ställen och ca 16 sopsäckar senare hittar Lasse kuvertet. Helt otroligt! Det var verkligen som att leta efter en nål. Ja det hade ju bara varit att pynta upp med pengarna, men nu slipper jag det. Får bli att pynta ihop något annat till Lasse istället. Får se vad tomten hittar på att fixa i helgen. Får ta en extra sväng till skolan på måndag, trots semestern. Det är det helt klart värt!

Nu ska vi tagga för att passa Carl. Matilda och Håkan ska till Hooks herrgård imorgon och vi ska passa lillplutten. Det ska bli hur mysigt som helst. Frågan är bara om han tycker det, fast det hoppas jag. Sofia är hemma och jag tror faktiskt att Jacob kommer hem också.

Nu är det dags för lite fika. Har legat och sovit i ett par timmar. Fick buffra med dubbla Tramadol och slocknade som en klubbad säl. Vet att jag har pratat med Jeppe, när han kom hem fast mycket försvann in i dimman.

Nu njuter jag av fredagsmys och SEMESTER!



Kärlek!/M

"De längsta resorna görs i vårt egna inre." Isländskt ordspråk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar